Ciasto z rabarbarem – smak beztroski

Ciasto z rabarbarem czyli babcia, mama, siostry, słońce, śmiechy, pogaduszki, kwaśno-słodki smak. Czyli dzieciństwo.
Smaki i zapachy jak nic innego potrafią nas przenieść w przeszłość, pozwalają przez chwilę znów zobaczyć tamto światło, poczuć nastrój, niemalże usłyszeć głosy i śmiechy naszych bliskich, których czasami już z nami nie ma. I nigdy już ich nie będzie.
Róbmy ciasto z rabarbarem, wracajmy dzięki niemu do dobrych chwil – ale tylko na chwilę, bo ten czas teraz to najlepsze co mamy i kto wie, może już niedługo do niego właśnie będziemy z tęsknotą wracać.

 

xxx
Adriana

ciasto z rabarbarem, chłopiec w ogrodzie

ciatso z rabarbarem, ogród, herbata w ogrodzie

ciasto z rabarbarem, popołudnie w ogrodzie

 

kulinarna strona mocy

Adriana i Anita

Stylistka i fotograf żywności - z miłości do jedzenia - to jedna. Dietetyk z pasji, twórca przepisów - z miłości do gotowania (i jedzenia) - to druga. Znamy się i działamy razem od zawsze, bo jesteśmy siostrami. Thanks Mum:)