Fasola szparagowa po tajsku – miłość od pierwszego wejrzenia.
To danie latem zdarza nam się jeść nawet trzy razy w tygodniu (co jest rzadkością na naszej drodze w poszukiwaniu smaków).
Jak to możliwe?
Kochamy kuchnię tajską. Kochamy fasolkę szparagową. Oto owoc prawdziwej miłości.
xxx
Adriana
Fasola szparagowa po tajskuSkładniki:½ kg fasolki szparagowej,
3-centymetrowy kawałek imbiru,
1 duży ząbek czosnku,
garść posiekanego szczypiorku,
garść posiekanych liści kolendry,
½ papryczki chili,
2-3 łyżki oliwy,
sok z ½ cytryny,
2 łyżki oleju sezamowego,
sól ( opcjonalnie himalajska),
pieprz.
Sposób przygotowania:Fasolkę ugotować al dente (sól dodać dopiero pod koniec gotowania). Porcja dla 2 osób. |