Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce

Szparagi uchodzą za warzywo raczej wykwintne, poza tym są krótko wśród nas, dlatego też zawsze staramy się wykorzystać ten czas jak najlepiej. Obcując z nimi, długo miałyśmy wrażenie, że balansujemy na granicy profanacji– te z wody nigdy nie są takie, jak sobie człowiek wymarzy. Padł więc pomysł, aby je zgrillować i okazało się to strzałem w dziesiątkę, a nawet jedenastkę 🙂 (każda z Was ma pewnie znajomą, która chwaliła się, ze jej dziecko miało 11 punktów w skali Apgar:) dla niezorientowanych – to skala dziesięciopunktowa).
Tak wiec pozostajemy wierne grillowanym szparagom, które zachowują pożądaną twardość i niosą cudowny smak. A do tego takie jajko w koszulce – dla mnie niesamowity wynalazek, wiecie, dlaczego – nie ma ciągnącego się białka, a jest lejące się żółtko. Spróbujcie koniecznie.

grilowane szparagi z jajkiem w koszulce

 

kulinarna strona mocy

Adriana i Anita

Stylistka i fotograf żywności - z miłości do jedzenia - to jedna. Dietetyk z pasji, twórca przepisów - z miłości do gotowania (i jedzenia) - to druga. Znamy się i działamy razem od zawsze, bo jesteśmy siostrami. Thanks Mum:)