Przepisy Bardzo szybki obiad – makaron z wędzonym łososiem i cukinią Burgery rybne – najlepsze na jakie mogliście trafić Co zrobić z dyni? Dyniowe spaetzle, koniecznie Cudowna, aromatyczna lasagne z bakłażana Dorsz kokosowo-migdałowy z puree z marchwi i batatów Dynia i bataty zapiekane z kozieradką Fasola po prowansalsku Fasola szparagowa po tajsku Fasola szparagowa w sosie ostrygowym Frittata ze szparagami i kurdybankiem Gołąbki z dorszem Grillowana ośmiornica Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce Kasza gryczana z grillowanymi warzywami Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem Kotlety z ciecierzycy czyli wypełniamy pity Leczo z ogórków – jedyne słuszne Maderyjska uczta – Ryba ze smażonymi bananami NadKluska czyli spaghetti z pesto, cukinią i awokado Omdlały imam Ośmiornica po maderyjsku Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami Pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną Powiew świeżości – Spaghetti z rukolą i cytryną Quinoa z fiołkami (albo bzem – bo dlaczego nie) Risotto cytrynowe z krewetkami Risotto z dynią Risotto z pomidorami, cukinią i krewetkami Risotto ze szparagami Rumiane jak Jagna czyli praktyczne wykorzystanie literatury pięknej przy obróbce termicznej kotletów jaglanych Ryba na parze z brokułami w sezamie Ryba zapiekana z sosem chrzanowo-porowym Ryba zapiekana z warzywami i białym winem Sałatka z quinoa, karmelizowanych buraków i tuńczyka Spaghetti z pesto pietruszkowym Śródziemnomorska fasola szparagowa Stek z tuńczyka i krótka historia Kopciuszka Stir-fry z brokułów i groszku cukrowego Stir-fry ze szparagów Szparagi z masłem cytrynowym Tarta z burakami, rukolą i majerankiem na gryczanym spodzie Tortille gryczane z grillowanymi warzywami Wegeburgery z czarnej fasoli Wiosenne ziołowe pesto prosto z łąki Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym