Przepisy „Please don’t go!” Zatrzymać jesień – puree z dyni Batony owsiane które rajty rwą Bezcukrowe Czekoladowe Brownie z kaszą jaglaną Bezglutenowe muffiny dyniowe Bezglutenowe muffiny z rabarbarem Bezgrzeszne Muffiny Carpaccio z buraków Chleb gryczany – tylko trzy składniki i czas Ciasto marchewkowe bezglutenowe z waniliowym serkiem z nerkowców Crumble, crumble… A może jednak zapiekane śliwki pod kruszonką? Czy Twój mężczyzna jest wystarczająco męski? Deser z tapioki Dorsz kokosowo-migdałowy z puree z marchwi i batatów Dynia i bataty zapiekane z kozieradką Dynia pieczona Fasola po prowansalsku Fasola szparagowa po tajsku Fasola szparagowa w sosie ostrygowym Goście idą! – Bruschetta Goście idą! – Grillowany bakłażan Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce Kapuśniak z fasolą – zupa rozweselająca Kasza gryczana z grillowanymi warzywami Kawa antyoksydacyjna Kawa rozgrzewająca z dobrymi korzeniami 🙂 Koktajl z zielonym jęczmieniem Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem Krakersy Lniane Króweńki (egzotyczne domowe krówki) Kurkuma smoothie – sposób na szczupłą sylwetkę. Leczo z ogórków – jedyne słuszne Lekka jak piórko kokosowa Panna Cotta Lody mango. Smak słońca Matcha – zielony wspomagacz kreatywności Napar z cytryn, kardamonu i tymianku Obłędnie pyszne batony Odżywczy napój – smoothie z zielonej pietruszki Omdlały imam Omlet z kaszy jaglanej z zielonymi warzywami Omlety z kimchi Onigiri. Dobry początek Ośmiornica po maderyjsku Oswajanie potwora: dieta Hashimoto – co jeść, czego nie jeść Pasta z kurkumy Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami Pieczona marchewka z tymiankiem i czarnuszką Pierniczki dla spóźnialskich Pomarańczowe brownie Pani Profesor Pomysł na quinoa – sałatka z nutą dzikości Proste, a cieszy – fenkuł w roli głównej Pudding chia na mleku kokosowym z owocami sezonowymi Quinoa – cud prawdziwy Quinoa z fiołkami (albo bzem – bo dlaczego nie) Rozgrzewająca herbata z kurkumy Rozgrzewający bulion z imbirem Rozgrzewający krupnik z kaszą jaglaną i imbirem Ryba zapiekana z warzywami i białym winem Ryż na mleku kokosowym z mango Samo Ziarno – pyszny chleb bezglutenowy Sałatka na grilla Sałatka z bobu, która zawsze nam ucieka Sałatka z quinoa, karmelizowanych buraków i tuńczyka Sencha. Japońskie skarby Serek z nerkowców z galaretką truskawkową Sezamki bananowe – cudowny ratunek na PMS. I na wiosnę, która nie nadchodzi. Śledzie po sułtańsku z orzechami włoskimi Śledzie z cytryną i zieloną pietruszką Sok marchwiowo-imbirowy Sok z buraków (regeneracyjny) czyli uszczęśliw się sama Spaghetti z pesto pietruszkowym Śródziemnomorska fasola szparagowa Stek z tuńczyka i krótka historia Kopciuszka Stir-fry ze szparagów Super pomysł na śniadanie – fasola zapiekana z jajkiem Tajemnicze brownie i przebieranki Tarta z burakami, rukolą i majerankiem na gryczanym spodzie Trufle daktylowe Wegańskie caprese z figami Wiosna, aż miło – Smoothie z pokrzyw Wzmacniający napój (smoothie) ze szpinaku Zdrowe naleśniki? Czy to w ogóle możliwe? Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym Zupa cebulowa z szałwią i tymiankiem Zupa tajska z zielonego curry czyli kubki smakowe idą do nieba. Czwórkami. Zupa z dyni z gruszkami, śliwkami i imbirem, a przy okazji o tym, dlaczego zdradzamy Zupa z marchewki i kolendry w stylu tajskim