Przepisy

  • „Please don’t go!” Zatrzymać jesień – puree z dyni

  • Batony owsiane które rajty rwą

  • Bezcukrowe Czekoladowe Brownie z kaszą jaglaną

  • Bezglutenowe muffiny dyniowe

  • Bezglutenowe muffiny z rabarbarem

  • Bezgrzeszne Muffiny

  • Carpaccio z buraków

  • Chleb gryczany – tylko trzy składniki i czas

  • Ciasto marchewkowe bezglutenowe z waniliowym serkiem z nerkowców

  • Crumble, crumble… A może jednak zapiekane śliwki pod kruszonką?

  • Czy Twój mężczyzna jest wystarczająco męski?

  • Deser z tapioki

  • Dorsz kokosowo-migdałowy z puree z marchwi i batatów

  • Dynia i bataty zapiekane z kozieradką

  • Dynia pieczona

  • Fasola po prowansalsku

  • Fasola szparagowa po tajsku

  • Fasola szparagowa w sosie ostrygowym

  • Goście idą! – Bruschetta

  • Goście idą! – Grillowany bakłażan

  • Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce

  • Kapuśniak z fasolą – zupa rozweselająca

  • Kasza gryczana z grillowanymi warzywami

  • Kawa antyoksydacyjna

  • Kawa rozgrzewająca z dobrymi korzeniami 🙂

  • Koktajl z zielonym jęczmieniem

  • Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem

  • Krakersy Lniane

  • Króweńki (egzotyczne domowe krówki)

  • Kurkuma smoothie – sposób na szczupłą sylwetkę.

  • Leczo z ogórków – jedyne słuszne

  • Lekka jak piórko kokosowa Panna Cotta

  • Lody mango. Smak słońca

  • Matcha – zielony wspomagacz kreatywności

  • Napar z cytryn, kardamonu i tymianku

  • Obłędnie pyszne batony

  • Odżywczy napój – smoothie z zielonej pietruszki

  • Omdlały imam

  • Omlet z kaszy jaglanej z zielonymi warzywami

  • Omlety z kimchi

  • Onigiri. Dobry początek

  • Ośmiornica po maderyjsku

  • Oswajanie potwora: dieta Hashimoto – co jeść, czego nie jeść

  • Pasta z kurkumy

  • Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami

  • Pieczona marchewka z tymiankiem i czarnuszką

  • Pierniczki dla spóźnialskich

  • Pomarańczowe brownie Pani Profesor

  • Pomysł na quinoa – sałatka z nutą dzikości

  • Proste, a cieszy – fenkuł w roli głównej

  • Pudding chia na mleku kokosowym z owocami sezonowymi

  • Quinoa – cud prawdziwy

  • Quinoa z fiołkami (albo bzem – bo dlaczego nie)

  • Rozgrzewająca herbata z kurkumy

  • Rozgrzewający bulion z imbirem

  • Rozgrzewający krupnik z kaszą jaglaną i imbirem

  • Ryba zapiekana z warzywami i białym winem

  • Ryż na mleku kokosowym z mango

  • Samo Ziarno – pyszny chleb bezglutenowy

  • Sałatka na grilla

  • Sałatka z bobu, która zawsze nam ucieka

  • Sałatka z quinoa, karmelizowanych buraków i tuńczyka

  • Sencha. Japońskie skarby

  • Serek z nerkowców z galaretką truskawkową

  • Sezamki bananowe – cudowny ratunek na PMS. I na wiosnę, która nie nadchodzi.

  • Śledzie po sułtańsku z orzechami włoskimi

  • Śledzie z cytryną i zieloną pietruszką

  • Sok marchwiowo-imbirowy

  • Sok z buraków (regeneracyjny) czyli uszczęśliw się sama

  • Spaghetti z pesto pietruszkowym

  • Śródziemnomorska fasola szparagowa

  • Stek z tuńczyka i krótka historia Kopciuszka

  • Stir-fry ze szparagów

  • Super pomysł na śniadanie – fasola zapiekana z jajkiem

  • Tajemnicze brownie i przebieranki

  • Tarta z burakami, rukolą i majerankiem na gryczanym spodzie

  • Trufle daktylowe

  • Wegańskie caprese z figami

  • Wiosna, aż miło – Smoothie z pokrzyw

  • Wzmacniający napój (smoothie) ze szpinaku

  • Zdrowe naleśniki? Czy to w ogóle możliwe?

  • Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym

  • Zupa cebulowa z szałwią i tymiankiem

  • Zupa tajska z zielonego curry czyli kubki smakowe idą do nieba. Czwórkami.

  • Zupa z dyni z gruszkami, śliwkami i imbirem, a przy okazji o tym, dlaczego zdradzamy

  • Zupa z marchewki i kolendry w stylu tajskim