Wegańskie

  • „Please don’t go!” Zatrzymać jesień – puree z dyni

  • Batony owsiane które rajty rwą

  • Chleb gryczany – tylko trzy składniki i czas

  • Crumble, crumble… A może jednak zapiekane śliwki pod kruszonką?

  • Domowa lemoniada z zielonych ogórków. Ha! Zdziwieni?

  • Dynia i bataty zapiekane z kozieradką

  • Dynia pieczona

  • Fasola po prowansalsku

  • Fasola szparagowa po tajsku

  • Kapuśniak z fasolą – zupa rozweselająca

  • Kawa rozgrzewająca z dobrymi korzeniami 🙂

  • Koktajl z zielonym jęczmieniem

  • Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem

  • Kotlety z ciecierzycy czyli wypełniamy pity

  • Krakersy Lniane

  • Kurkuma smoothie – sposób na szczupłą sylwetkę.

  • Leczo z ogórków – jedyne słuszne

  • Lemoniada z kwiatów czarnego bzu czyli weź na spacer miskę

  • Lody mango. Smak słońca

  • NadKluska czyli spaghetti z pesto, cukinią i awokado

  • Obłędnie pyszne batony

  • Odżywczy napój (smoothie) z zielonej pietruszki

  • Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami

  • Pieczona marchewka z tymiankiem i czarnuszką

  • Pudding chia na mleku kokosowym z owocami sezonowymi

  • Rozgrzewająca herbata z kurkumy

  • Rozgrzewający bulion z imbirem

  • Rozgrzewający krupnik z kaszą jaglaną i imbirem

  • Ryż na mleku kokosowym z mango

  • Samo Ziarno – pyszny chleb bezglutenowy

  • Sangria

  • Sałatka na grilla

  • Serek z nerkowców z galaretką truskawkową

  • Sezamki bananowe – cudowny ratunek na PMS. I na wiosnę, która nie nadchodzi.

  • Sok marchwiowo-imbirowy

  • Spaghetti z pesto pietruszkowym

  • Trufle daktylowe

  • Wegańskie caprese z figami

  • Wegeburgery z czarnej fasoli

  • Wzmacniający napój (smoothie) ze szpinaku

  • Zdrowe naleśniki? Czy to w ogóle możliwe?

  • Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym

  • Zupa z marchewki i kolendry w stylu tajskim