Przepisy „Please don’t go!” Zatrzymać jesień – puree z dyni Batony owsiane które rajty rwą Chleb gryczany – tylko trzy składniki i czas Crumble, crumble… A może jednak zapiekane śliwki pod kruszonką? Deser z tapioki Domowa lemoniada z zielonych ogórków. Ha! Zdziwieni? Dynia i bataty zapiekane z kozieradką Dynia pieczona Fasola po prowansalsku Fasola szparagowa po tajsku Goście idą! – Bruschetta Goście idą! – Grillowany bakłażan Kapuśniak z fasolą – zupa rozweselająca Kawa antyoksydacyjna Kawa rozgrzewająca z dobrymi korzeniami 🙂 Kimchi – jak je zrobić i właściwie po co? Koktajl z zielonym jęczmieniem Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem Kotlety z ciecierzycy czyli wypełniamy pity Krakersy Lniane Króweńki (egzotyczne domowe krówki) Kurkuma smoothie – sposób na szczupłą sylwetkę. Leczo z ogórków – jedyne słuszne Lemoniada cytrusowo-imbirowa Lemoniada z kwiatów czarnego bzu czyli weź na spacer miskę Lody mango. Smak słońca NadKluska czyli spaghetti z pesto, cukinią i awokado Napar z cytryn, kardamonu i tymianku Napar z pomarańczy, rozmarynu i goździków Obłędnie pyszne batony Odżywczy napój – smoothie z zielonej pietruszki Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami Pieczona marchewka z tymiankiem i czarnuszką Pochwała prostoty: Pieczone ziemniaki z oliwą truflową Pudding chia na mleku kokosowym z owocami sezonowymi Quinoa z fiołkami (albo bzem – bo dlaczego nie) Rozgrzewająca herbata z kurkumy Rozgrzewający bulion z imbirem Rozgrzewający krupnik z kaszą jaglaną i imbirem Ryż na mleku kokosowym z mango Samo Ziarno – pyszny chleb bezglutenowy Sangria Sałatka na grilla Sałatka z buraków, awokado i marakui Serek z nerkowców z galaretką truskawkową Sezamki bananowe – cudowny ratunek na PMS. I na wiosnę, która nie nadchodzi. Sok marchwiowo-imbirowy Spaghetti z pesto pietruszkowym Trufle daktylowe Wegańskie caprese z figami Wegeburgery z czarnej fasoli Wiosna, aż miło – Smoothie z pokrzyw Wzmacniający napój (smoothie) ze szpinaku Zdrowe naleśniki? Czy to w ogóle możliwe? Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym Zimowa sałatka z buraków i fasoli z niespodzianką Zupa z dyni z gruszkami, śliwkami i imbirem, a przy okazji o tym, dlaczego zdradzamy Zupa z marchewki i kolendry w stylu tajskim