Przepisy

  • „Please don’t go!” Zatrzymać jesień – puree z dyni

  • Babeczki z bitą śmietaną, kajmakiem i truskawkami -i skąd wziąć złoty aksamit

  • Batony owsiane które rajty rwą

  • Bezcukrowe Czekoladowe Brownie z kaszą jaglaną

  • Bezglutenowe ciasto cytrynowe z polentą

  • Bezglutenowe muffiny dyniowe

  • Bezglutenowe muffiny z rabarbarem

  • Bezgrzeszne Muffiny

  • Carpaccio z buraków

  • Chleb gryczany – tylko trzy składniki i czas

  • Chłodnik

  • Ciasto marchewkowe bezglutenowe z waniliowym serkiem z nerkowców

  • Ciasto ze śliwkami i karmelizowanymi orzechami – zdecydowanie upiększające

  • Co zrobić z dyni? Dyniowe spaetzle, koniecznie

  • Crumble, crumble… A może jednak zapiekane śliwki pod kruszonką?

  • Cudowna, aromatyczna lasagne z bakłażana

  • Deser z tapioki

  • Dip z pokrzyw

  • Domowa lemoniada z kurdybankiem

  • Domowa lemoniada z zielonych ogórków. Ha! Zdziwieni?

  • Dynia i bataty zapiekane z kozieradką

  • Dynia pieczona

  • Fasola po prowansalsku

  • Fasola szparagowa po tajsku

  • Frittata ze szparagami i kurdybankiem

  • Goście idą! – Bruschetta

  • Goście idą! – Grillowany bakłażan

  • Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce

  • Grillowany ser halloumi z sosem jeżynowym

  • Indyjskie pierożki z dynią – samosy w wersji fit

  • Kalafior w kokosie – pieczony i pyszny

  • Kapuśniak z fasolą – zupa rozweselająca

  • Kasza gryczana z grillowanymi warzywami

  • Kawa antyoksydacyjna

  • Kawa rozgrzewająca z dobrymi korzeniami 🙂

  • Kimchi – jak je zrobić i właściwie po co?

  • Koktajl z zielonym jęczmieniem

  • Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem

  • Kotlety z ciecierzycy czyli wypełniamy pity

  • Krakersy Lniane

  • Króweńki (egzotyczne domowe krówki)

  • Kurkuma smoothie – sposób na szczupłą sylwetkę.

  • Kwiatowa sałatka z mniszka lekarskiego

  • Leczo z ogórków – jedyne słuszne

  • Lekka jak puch zupa z białych szparagów

  • Lemoniada cytrusowo-imbirowa

  • Lemoniada z kwiatów czarnego bzu czyli weź na spacer miskę

  • Letnia tarta z borówkami – ale nie tylko na lato

  • Lody mango. Smak słońca

  • Lody truskawkowe – bez cukru, jakby kto pytał. I bez maszyny do lodów.

  • Lody, które dodadzą Ci energii – maca z sorbetem jeżynowym

  • Minipavlove z karmelizowanym rabarbarem – szczęście niepojęte

  • Muffiny śródziemnomorskie – z oliwkami, rozmarynem i suszonymi pomidorami

  • Muffiny z kaszy gryczanej

  • NadKluska czyli spaghetti z pesto, cukinią i awokado

  • Napar z cytryn, kardamonu i tymianku

  • Napar z pomarańczy, rozmarynu i goździków

  • Obłędnie pyszne batony

  • Odżywczy napój – smoothie z zielonej pietruszki

  • Omdlały imam

  • Omlet z kaszy jaglanej z zielonymi warzywami

  • Omlety z kimchi

  • Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami

  • Pieczona marchewka z tymiankiem i czarnuszką

  • Pierniczki dla spóźnialskich

  • Pierogi z kaszą gryczaną i kapustą kiszoną

  • Placuszki dyniowe dla Kuby (i nie tylko)

  • Pochwała prostoty: Pieczone ziemniaki z oliwą truflową

  • Pomarańczowe brownie Pani Profesor

  • Pomysł na quinoa – sałatka z nutą dzikości

  • Powiew świeżości – Spaghetti z rukolą i cytryną

  • Proste, a cieszy – fenkuł w roli głównej

  • Pudding chia na mleku kokosowym z owocami sezonowymi

  • Quinoa z fiołkami (albo bzem – bo dlaczego nie)

  • Risotto z dynią

  • Risotto ze szparagami

  • Rozgrzewająca herbata z kurkumy

  • Rozgrzewający bulion z imbirem

  • Rozgrzewający krupnik z kaszą jaglaną i imbirem

  • Rumiane jak Jagna czyli praktyczne wykorzystanie literatury pięknej przy obróbce termicznej kotletów jaglanych

  • Ryż na mleku kokosowym z mango

  • Samo Ziarno – pyszny chleb bezglutenowy

  • Sangria

  • Sałatka na grilla

  • Sałatka z arbuza, fety i czarnych oliwek

  • Sałatka z bobu, która zawsze nam ucieka

  • Sałatka z buraków, awokado i marakui

  • Sałatka z rukoli i koziego sera z truskawkami

  • Scones & Clotted Cream- I hope you’re feeling happy now…

  • Serek z nerkowców z galaretką truskawkową

  • Sernik z bardzo owocową polewą

  • Sezamki bananowe – cudowny ratunek na PMS. I na wiosnę, która nie nadchodzi.

  • Smak lata – sałatka z jeżynami

  • Sok marchwiowo-imbirowy

  • Spaghetti z pesto pietruszkowym

  • Stir-fry ze szparagów

  • Super pomysł na śniadanie – fasola zapiekana z jajkiem

  • Szparagi z masłem cytrynowym

  • Tajemnicze brownie i przebieranki

  • Tarta figowa

  • Tarta z burakami, rukolą i majerankiem na gryczanym spodzie

  • Tarta z daktylami, kremem śmietanowym i orzechami

  • Tarta z jeżynami

  • Torcik z żurawiną i białą czekoladą

  • Tortille gryczane z grillowanymi warzywami

  • Trufle daktylowe

  • Upiększające lody z zielonym jęczmieniem

  • W poszukiwaniu straconego smaku czyli Sernik cytrynowy na czekoladowym spodzie

  • Wegańskie caprese z figami

  • Wegeburgery z czarnej fasoli

  • Więcej światła! Tarta cytrynowa

  • Wiosenne masło ziołowe

  • Wiosenne ziołowe pesto prosto z łąki

  • Wiosna, aż miło – Smoothie z pokrzyw

  • Wytrawne placuszki dyniowe z karmelizowaną gruszką

  • Wzmacniający napój (smoothie) ze szpinaku

  • Zaskakująco smaczna sałatka marokańska z kalafiora

  • Zdrowe naleśniki? Czy to w ogóle możliwe?

  • Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym

  • Zimowa sałatka z buraków i fasoli z niespodzianką

  • Zostań moją Florentynką

  • Zupa cebulowa z szałwią i tymiankiem

  • Zupa z dyni z gruszkami, śliwkami i imbirem, a przy okazji o tym, dlaczego zdradzamy

  • Zupa z marchewki i kolendry w stylu tajskim