Koktajl z zielonym jęczmieniem

Zielony jęczmień saute wygląda i smakuje, wybaczcie – trochę jak paprochy.
Jak mówi poeta „szału nie ma”. Smakowo. Natomiast biorąc pod uwagę jego cudowne właściwości – jest (źródło witamin z grupy B, antyoksydantów (witaminy C i E, beta-karotenu), a także żelaza, wapnia, magnezu i cynku, zawiera też naturalne hormony, chlorofil i egzogenne aminokwasy).
To już wiadomo, że warto. A już na pewno warto w tej wersji – nie wiem, co jest bardziej ekscytujące w tym koktajlu- jego smak, czy świadomość, że jest tak zdrowy:)

kulinarna strona mocy

Adriana i Anita

Stylistka i fotograf żywności - z miłości do jedzenia - to jedna. Dietetyk z pasji, twórca przepisów - z miłości do gotowania (i jedzenia) - to druga. Znamy się i działamy razem od zawsze, bo jesteśmy siostrami. Thanks Mum:)