Lubicie lody? A lody mango – sorbetowe, soczyste, eksplodujące smakiem? Ja lubię. Mimo, że moimi faworytami są chyba raczej lody kremowe a sorbety zawsze były gdzieś daleko w tyle, to te lody mango mają szansę zmienić sytuację.
Czy na sali jest w ogóle ktoś, kto nie lubi lodów?
Kiedy mój syn był jeszcze bardzo, bardzo mały, tak mały, że ledwie siedział i śmigałam z nim wciąż na spacery po dzikich łąkach, przyłapałam go kiedyś na jedzeniu wiatru. Kierował głowę w kierunku skąd wiał wiatr, otwierał buzię i haps, haps – próbował zjeść wiatr.
Nie namawiam Was do tego – ale macie dziś okazję zjeść trochę słońca, spróbujcie:).
PS Jeśli, jakimś cudem, okazałoby się, że nie lubicie mango, to tu jest przepis na domowe lody truskawkowe.
A jeśli mango kochacie, tak jak my, to spróbujcie koniecznie tego.
xxx
Adriana
Lody mangoSkładniki:1 mango (około 270 g miąższu) Sposób przygotowania:
Mango obrać i pokroić w kostkę, banana pokroić w plasterki. Uwaga: Blender którego użyjecie musi być mocny i nadawać się do kruszenia kostek lodu. |