Dynia pieczona

Niby jesienna dynia pieczona, jednak mi najbardziej kojarzy się ona sylwestrowo. Nie jest to przeważnie łatwy dla mnie wieczór, ponieważ niesie ze sobą zapowiedź cierpienia, które stanie się moim udziałem następnego dnia:). Hulanki mi nie służą, to pewne (ale jakoś ciężko mi się powstrzymać).
Kilka lat temu jednak spędziliśmy ten wieczór, a właściwie noc z przyjaciółmi, Olą i Wojtkiem przy stole na którym królowała pieczona dynia właśnie i pyszny, jeszcze ciepły chleb upieczony przez Olę. Jeden z milszych sylwestrowych wieczorów w moim życiu.
Zawsze marzylam o aparacie do fotografowania uczuć, a to to jedna z tych chwil, które bardzo chciałabym zatrzymać. Przez lata nazbierało się ich całkiem sporo i żadna z nich nie jest związana z radością z powodu nowej torebki czy butów – wiecie, co mam na myśli :).

Gdyby była taka możliwość, by odchodząc, można było zabrać ze sobą jedno jedyne wspomnienie, co by to było? Jaką jedną „fotografię”  zabrałybyście ze sobą na drugą stronę?

xxx
Adriana

 

dynia pieczona

 

kulinarna strona mocy

Adriana i Anita

Stylistka i fotograf żywności - z miłości do jedzenia - to jedna. Dietetyk z pasji, twórca przepisów - z miłości do gotowania (i jedzenia) - to druga. Znamy się i działamy razem od zawsze, bo jesteśmy siostrami. Thanks Mum:)