Tarta z daktylami, kremem śmietanowym i orzechami

Tarta z daktylami, dzięki której nadal pozostaniemy w marokańskim klimacie, jednocześnie zwracajac nieco uwagę w inną stronę. Jasną, lekką, kremową, śmietanową, daktylową…
To dobra odskocznia od piasków Sahary które obecnie przemierza Krystian w ramach Maratonu Piasków (250 km przez pustynię), kolejnego biegu w cyklu UTWT. Bycie tutaj, podczas gdy on jest tam jest bardzo wyczerpujące, zwłaszcza dla Anity, która zawsze towarzyszy mężowi jako support podczas wszystkich biegów. O ile Anita się jednak jakoś trzyma, u mnie straty na urodzie są znaczące (na naprawę będzie trzeba trochę wydać), ten bieg będzie kosztował Krysta więcej niż zakładał.
Pokrzepiamy się pyszną tartą, zbieramy siły i cieszymy się wiosną, czego i Wam życzymy. A jeśli chcecie zobaczyć dlaczego Maraton Piasków jest tak wyczerpujący nawet dla tych, którzy nie biegną, zajrzyjcie tutaj.

xxx
Adriana

tarta z daktylami, tarta gryczana, tarta bezglutenowa

 

Adriana i Anita

Stylistka i fotograf żywności - z miłości do jedzenia - to jedna. Dietetyk z pasji, twórca przepisów - z miłości do gotowania (i jedzenia) - to druga. Znamy się i działamy razem od zawsze, bo jesteśmy siostrami. Thanks Mum:)