Babeczki z bitą śmietaną, kajmakiem i truskawkami -i skąd wziąć złoty aksamit

Skąd wziąć złoty aksamit

„Kiedy jem truskawki,
moja tragiczna koncepcja świata
unicestwia się w zachwycie,
że jem truskawki.

Rozkosz jedzenia truskawek
jest piękna jak młody chłopiec,
bogata jak madame Pompadour,
wesoła jak pupka niemowlaka.

O rozkoszy jedzenia truskawek
trzeba pisać na złotym aksamicie.”

Anna Świrszczyńska

 

A jeśli chodzi o babeczki z bitą śmietaną, kajmakiem i truskawkami, to powinien on mieć dodatkowo diamentowe obrzeża.

 

xxx
Adriana

babeczki z bitą śmietaną, kajmakiem i truskawkami

kulinarna strona mocy

Adriana i Anita

Stylistka i fotograf żywności - z miłości do jedzenia - to jedna. Dietetyk z pasji, twórca przepisów - z miłości do gotowania (i jedzenia) - to druga. Znamy się i działamy razem od zawsze, bo jesteśmy siostrami. Thanks Mum:)