Mąż Anity, Krystian, jest biegaczem ekstremalnym (dla mnie). Nie opowiada o tym w gronie rodzinnym, więc jest też biegaczem dość milczącym i aby dowiedzieć się o jego pasji czegoś więcej należy posłuchać radia lub kupić właściwą gazetę. Nie musi tego robić Anita, rzecz jasna, ponieważ towarzyszy mu jako supporterka podczas wszystkich imprez biegowych. Jest więc najlepszą żoną na świecie (nieprawda, że nie jestem obiektywna bo to moja siostra, wcale nieprawda), tym bardziej, że z myślą o mężu właśnie stworzyla te oto bezcukrowe i bezglutenowe batony. Świetne przed biegiem, bo dają mnóstwo energii a żadnej chemii, i świetne jako przekąska dla łasucha (ja) czy malucha (moje dziecko).
Rzut oka na składniki i bedziecie wiedzieć wszystko:)
Obłędnie pyszne batonySkładniki:50 g płatków migdałowych Sposób przygotowania:Olej kokosowy utrzeć z ksylitolem, masłem orzechowymi jajkiem. Porcja około 15 batonów. |