Przepisy

  • Burgery rybne – najlepsze na jakie mogliście trafić

  • Co zrobić z dyni? Dyniowe spaetzle, koniecznie

  • Cudowna, aromatyczna lasagne z bakłażana

  • Dorsz kokosowo-migdałowy z puree z marchwi i batatów

  • Dynia i bataty zapiekane z kozieradką

  • Fasola po prowansalsku

  • Fasola szparagowa po tajsku

  • Fasola szparagowa w sosie ostrygowym

  • Frittata ze szparagami i kurdybankiem

  • Gołąbki z dorszem

  • Grillowana ośmiornica

  • Grillowane szparagi z jajkiem w koszulce

  • Kasza gryczana z grillowanymi warzywami

  • Kopytka z kaszy jaglanej z cukinią i czosnkiem

  • Kotlety z ciecierzycy czyli wypełniamy pity

  • Leczo z ogórków – jedyne słuszne

  • Maderyjska uczta – Ryba ze smażonymi bananami

  • NadKluska czyli spaghetti z pesto, cukinią i awokado

  • Omdlały imam

  • Ośmiornica po maderyjsku

  • Penne z wędzonym łososiem i cukinią

  • Pieczona fasola ze szpinakiem i pomidorami

  • Powiew świeżości – Spaghetti z rukolą i cytryną

  • Quinoa z fiołkami (albo bzem – bo dlaczego nie)

  • Risotto cytrynowe z krewetkami

  • Risotto z dynią

  • Risotto z pomidorami, cukinią i krewetkami

  • Risotto ze szparagami

  • Rumiane jak Jagna czyli praktyczne wykorzystanie literatury pięknej przy obróbce termicznej kotletów jaglanych

  • Ryba na parze z brokułami w sezamie

  • Ryba zapiekana z sosem chrzanowo-porowym

  • Ryba zapiekana z warzywami i białym winem

  • Sałatka z quinoa, karmelizowanych buraków i tuńczyka

  • Spaghetti z pesto pietruszkowym

  • Śródziemnomorska fasola szparagowa

  • Stek z tuńczyka i krótka historia Kopciuszka

  • Stir-fry z brokułów i groszku cukrowego

  • Stir-fry ze szparagów

  • Szparagi z masłem cytrynowym

  • Tarta z burakami, rukolą i majerankiem na gryczanym spodzie

  • Tortille gryczane z grillowanymi warzywami

  • Wegeburgery z czarnej fasoli

  • Wiosenne ziołowe pesto prosto z łąki

  • Ziemniaki zapiekane z mlekiem kokosowym